Het is weer lente!
23 maart

 

We hebben vaak bijlagen bij de nieuwsbrief, omdat die soms gemist worden, zetten we ze deze week even bovenaan:

- verslagje van het Streetwise project van vorige week

- achtergrond informatie over deze Lentekriebelweek

- uitnodiging van wijkvereniging de Spil

- flyer van volleybalvereniging Skunk

 

Verder was het een week vol van allerlei gebeurtenissen: de bonte avond van de groepen 4, de week van de lentekriebels, de kleuters zijn ook begonnen aan hun kunstateliers en vandaag vertrok groep 6 naar Duitsland voor een tweedagse uitwisseling. (fijn dat het weer kan!)

Wat hebben we genoten van de bonte avond dinsdag van groep 4. ‘Op reis’ samen, zoveel weetjes van verschillende landen, veel variatie in de stukjes en vooral veel lol met elkaar. Wat werkt zo’n bonte avond verbindend in de groep en wat kunnen ouders dan heerlijk genieten van de optredens! Vanavond mag de andere groep 4, veel succes!

 

De lessen lentekriebels zijn verlopen mooi. Collega’s melden dat er prachtige gesprekken in de groepen plaatsvinden. De aankondiging van dit project heeft bij enkele ouders wat verontruste vragen opgeleverd. Gelukkig hebben we deze ouders kunnen geruststellen. Op social media gingen veel berichten over zaken die niet passend zijn voor jonge kinderen van de basisschool, ook waren er onechte berichten over de lesstof horende bij deze week. Weet dat we altijd kritisch en bewust leerstof kiezen en niet zomaar alles van een methode of genoemde website inzetten. We geloven erin dat aanbod passend moet zijn bij de groep. Bovendien zijn de verschillen tussen kinderen iedere dag onderwerp van gesprek, omdat we samen in een groep zitten en het belangrijk is dat we respect hebben voor elkaar.

 

Vandaag zijn de kinderen uit groep 6 naar Bochum vertrokken. Wat een zin hadden de kinderen in deze reis! Met Duitse woordjes binnen handbereik en wat gezonde spanning zijn ze vrolijk onder het genot van zwaaiende ouders vertrokken. Onze ervaring is dat voor veel kinderen deze reis een heel mooi hoogtepunt wordt in hun schoolcarrière.

 

We wensen jullie alvast fijn weekend!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren