Nieuws

Het is weer lente!

 

We hebben vaak bijlagen bij de nieuwsbrief, omdat die soms gemist worden, zetten we ze deze week even bovenaan:

- verslagje van het Streetwise project van vorige week

- achtergrond informatie over deze Lentekriebelweek

- uitnodiging van wijkvereniging de Spil

- flyer van volleybalvereniging Skunk

 

Verder was het een week vol van allerlei gebeurtenissen: de bonte avond van de groepen 4, de week van de lentekriebels, de kleuters zijn ook begonnen aan hun kunstateliers en vandaag vertrok groep 6 naar Duitsland voor een tweedagse uitwisseling. (fijn dat het weer kan!)

Wat hebben we genoten van de bonte avond dinsdag van groep 4. ‘Op reis’ samen, zoveel weetjes van verschillende landen, veel variatie in de stukjes en vooral veel lol met elkaar. Wat werkt zo’n bonte avond verbindend in de groep en wat kunnen ouders dan heerlijk genieten van de optredens! Vanavond mag de andere groep 4, veel succes!

 

De lessen lentekriebels zijn verlopen mooi. Collega’s melden dat er prachtige gesprekken in de groepen plaatsvinden. De aankondiging van dit project heeft bij enkele ouders wat verontruste vragen opgeleverd. Gelukkig hebben we deze ouders kunnen geruststellen. Op social media gingen veel berichten over zaken die niet passend zijn voor jonge kinderen van de basisschool, ook waren er onechte berichten over de lesstof horende bij deze week. Weet dat we altijd kritisch en bewust leerstof kiezen en niet zomaar alles van een methode of genoemde website inzetten. We geloven erin dat aanbod passend moet zijn bij de groep. Bovendien zijn de verschillen tussen kinderen iedere dag onderwerp van gesprek, omdat we samen in een groep zitten en het belangrijk is dat we respect hebben voor elkaar.

 

Vandaag zijn de kinderen uit groep 6 naar Bochum vertrokken. Wat een zin hadden de kinderen in deze reis! Met Duitse woordjes binnen handbereik en wat gezonde spanning zijn ze vrolijk onder het genot van zwaaiende ouders vertrokken. Onze ervaring is dat voor veel kinderen deze reis een heel mooi hoogtepunt wordt in hun schoolcarrière.

 

We wensen jullie alvast fijn weekend!

23 maartLees verder
Happy Talent

 

Woensdag hebben we met alle groepen onze kunsteweken geopend met als thema HAPPY TALENT!! We openden ons thema in de podiumzaal met gesprekjes tussen 2 kinderen uit de ‘maatjesgroepen’ die gesprekjes gingen over ‘je talent’ en ‘dat waar je blij van wordt’. De oudere kinderen stellen de vragen a.d.h.v. een praatblad.

Daarna gaven de kinderen elkaar een handdruk met daartussen een stukje klei. Van al deze afdrukken van al onze kinderen en collega's wordt een mooi werk gemaakt o.l.v. kunstenares Inge Bollen.

De komende weken staat dit kunstthema dus centraal. De groepen 5 t/m 8 werken 6 donderdagmidagen in ateliers o.l.v. collega's en kunstenaars en de groepen 1 t/m 4 werken in hun eigen groep aan mooie processen met een kunstenaar.

 

Vrijdag had het een team een studiedag. Tijdens de studiedag zijn we onder leiding van externen verdiepend met lezen en begrijpend lezen aan het werk gegaan. Samen hebben we gevierd wat er nu al allemaal zichtbaar is wat de betrokkenheid bij onderwerpen voor de kinderen vergroot. Collega’s spreken met elkaar bouw doorbrekend zodat er van en met elkaar geleerd wordt en dit elkaar inspireert. Hoe mooi is het als je dan hoort dat een 6 jarige vanzelfsprekend bedenkt te schrijven over het thema kunst als de opdracht ‘schrijf een verhaal is’.

We hebben weer geleerd dat een pittige tekst voor kinderen zo leerzaam kan zijn, want dan wordt het denken volledig aangeboord.

Collega’s zijn in kleine groepen aan de hand van verschillende onderwerpen in gesprek gegaan over het handelen van de leerkracht: wat zet jíj in om die aarzelende lezer ook gemotiveerd voor een boek te krijgen? Over leesgesprekken, leesportfolio, filmpjes, werkvormen die begrijpend lezen bevorderen, we zijn weer enorm geïnspireerd!

De leerwinst zal wel weer zichtbaar zijn bij het volgende thema voor alle kinderen!

 

Na deze fijne zinvolle studiedag hebben we zin in het weekend en wensen we jullie ook een fijn weekend!

bijlage: week van de lentekriebels

10 maartLees verder
NR.1 - verkeer - studiedag

 

Lord of the Brinks - Samen maken we de wereld mooier 

 

Met dit thema werd De Uilenbrink de grote winnaar van de jeugdoptocht: de eerste prijs van de jury én de publieksprijs! Wat hebben we genoten van al die mooie, vrolijke deelnemers. Het was een prachtig geheel en wat waren we met veel: 150 ouders, leerkrachten en kinderen! 

Lieve kinderen van de Uilenbrink, bedankt voor jullie hulp bij het maken van de boom met kleurrijke dieren, de hoofddeksels, capes, stokken met wereldbollen en prachtige vlinders! Dankzij jullie zagen we er zo mooi uit! 

En ook de ouders die hebben geholpen bij de voorbereidingen, heel erg bedankt! 

 

Inleveren spullen: 

De groene hesjes en bamboestokken graag deze week of komende week inleveren in het handvaardigheidlokaal. Bedankt! 

 

BEDANKT SPONSOREN:

www.dereclamefabriek.nl

www.goedkopestoffen.com

 

Reminder:

vrijdag 10 maart studiedag, alle kinderen vrij

 

Informatie verkeersproject Streetwise

 

Zoals elk jaar krijgen de groepen 2, 4, 6 en 8 het ANWB verkeersproject ‘Streetwise’ aangeboden. Dit jaar is dat a.s. donderdag 16 maart 2023.

Instructeurs van de ANWB komen verkeerslessen geven die allemaal in het teken staan van verkeersveiligheid. Het is een praktisch, leuk en leerzaam verkeersprogramma. Kinderen leren in de praktijk hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer.

 • De groepen 2 gaan op school aan de slag.
 • De groepen 4 krijgen verkeersles in sporthal de Bunders.
 • De groepen 6 krijgen op het schoolplein een heuse remtest.
 • De groepen 8 gaan op het schoolplein aan de slag met steppen en fietsen.
  De kinderen van de groepen 8 moeten hiervoor hun eigen fiets die dag mee naar school nemen!
 • Omdat de gymzaal gebruikt wordt voor de verkeerslessen van de groepen 4, gaan deze dag niet alle gymlessen door voor de groepen 3 t/m 8, de groepsleerkrachten informeren per groep hierover.

Wij wensen de kinderen een fijne en leerzame dag toe!

Groeten van de BVL werkgroep

2 maartLees verder
vooravond voorjaarsvakantie

 

We staan alweer voor een vakantie.

Wat is er hard gewerkt en veel plezier beleefd.

Wat is er ook veel geleerd, soms met vallen en opstaan, want ja, zo gaat dat met ontwikkelen.

En dan is de kunst dat we vertrouwen houden, in de ontwikkeling, in elkaar en jullie kinderen!

Trots op het mooie uitgewerkte carnavaleske thema kijken we uit naar de kinderoptocht.

We verheugen ons nu al weer op het leren, de thema’s en de ateliers na de vakantie!

 

Voor iedereen die meeloopt met de optocht, nog even de laatste informatie:

 

We zijn zaterdag met een hele grote groep! Wat leuk, zoveel enthousiaste kinderen en ouders! 

Hieronder nog wat praktische informatie. 

 

Heeft iedereen alle benodigde spullen?

 • kinderen en volwassenen: hesje + riem + hoofddeksel (thuis zelf op maat nieten) 
 • als je nog iets mist, dan kan het vrijdagochtend nog opgehaald worden 
 • donkere (liefst zwarte) onderkleding 

Verzamelplaats: Frisselsteinstraat 

Verzameltijd: tussen 12:45 en 13:00 uur 

Startnummer: 7 

Start optocht 13:30 uur 

 

Voorop lopen kinderen met een groot spandoek, daarachter de dansgroep en daarachter alle andere lopers. 

 

Na afloop:  

 • kleding aanhouden/mee naar huis nemen (ook stokken met vlinders/wereldbollen) 
 • hesjes en bamboestokken (zonder vlinders) graag na de vakantie inleveren op school 
 • er is een zakje chips voor alle kinderen
 • leuk als je nog naar de prijsuitreiking komt op de markt

 

16 februariLees verder
Bijna carnaval!

Dat het bijna carnaval is, dat is al weken te merken in onze school. Eerst met de onthulling van adjudant Rhoan uit groep 8 en daarna ook nog het boerenbruidspaar Thomas en Tess uit groep 6. En dan nu krijgen we overal steeds meer spullen te zien die al klaar zijn voor de kinderoptocht van zaterdag 18 februari.

 

Want wat is er de afgelopen weken hard gewerkt voor de optocht door alle kinderen. Tijdens de handvaardigheidlessen op vrijdag is de kleding beschilderd en zijn de attributen gemaakt. De kinderen van groep 7 en 8 hebben de dans geoefend voor tijdens de optocht en een grote boom gaat steeds meer vorm en kleur krijgen. Kortom onze hele optocht is door de kinderen zelf gemaakt, daar zijn we trots op en de kinderen nog meer!

 

Bovendien... er hebben zich al zo'n 100 kinderen en ouders opgegeven voor de optocht. Superleuk, zo'n grote groep!  

 

Een aantal kinderen van de leerlingenraad heeft afgelopen woensdag een rondje gemaakt langs de klassen om te laten zien hoe de Uilenbrink dit jaar verkleed zal gaan, ook ons thema is toegelicht. Door dit bezoekje zijn nog meer kinderen enthousiast geworden! 

8 februari was eigenlijk de laatste dag waarop je kon aanmelden voor de optocht, maar als je toch nog graag mee wilt lopen, stuur dan, uiterlijk dit weekend, een berichtje via Schoudercom naar Jorine van Marrewijk. Hoe groter de groep, hoe leuker! 

Als je je opgegeven hebt om mee te doen, dan kun je op dinsdag, woensdag en donderdag (meteen na schooltijd) kleding en attributen op komen halen bij het podium. 

 

Maar voor de optocht gaan we  natuurlijk vrijdag 17 februari nog even flink carnavallen met onze hele school. Hieronder de belangrijke informatie voor die dag: 

 

De leerlingen van groep 1 t/m 6 vieren carnaval op school:
•    DE SCHOOLDAG START VOOR AL DEZE GROEPEN om 09.30 uur;
•    Voor iets lekkers wordt gezorgd;
•    De kinderen nemen wel hun waterfles mee;
•    DE SCHOOLDAG EINDIGT voor alle kinderen van groep 1 t/m 6 OM 11.45 uur;
•    En dan start dus ook de vakantie. 

 

De groepen 7 & 8 vieren carnaval op de markt bij FELLOWS & FRIENDS!
•    Er is daar een INLOOPTIJD van 09.15 uur tot 09.45 uur. De leerkrachten van de groepen 7 & 8 zijn dan al daar. De kinderen kunnen dus worden gebracht of er zelfstandig naar toe komen; 
•    Voor deze groepen wordt er voor iets lekkers en wat drinken gezorgd;
•    De  festiviteiten stoppen daar om 11:30 uur dus vanaf dat moment kunnen de kinderen weer worden opgehaald of zelfstandig vertrekken. 

 

Voor groep 1 t/m 8 geldt:

- verkleden is leuk, maar moet niet

- als je niet van carnavallen houdt, dan zijn er ook nog andere dingen te doen

- serpetine mag, spuitbussen niet 

- we willen in geen geval accessoires als pistooltjes en zwaarden

 

omdat er ook nog meer is dan carnval alleen, in de bijlage nog het volgende:

- flyer feest voor alle kinderen van wijkvereniging 't Ven

- flyer KIES over gescheiden opvoeden

- informatie voorstelling KAATJE

 

We wensen u een goed weekend!

 

10 februariLees verder
Wat gaat daar door de school?

 

Wie loopt er toch door onze school?

Klusjesmannen, die hangen prikwanden in de gangen, een muur wordt geschilderd, er wordt verlichting gerepareerd. Maar die ene...die niet praat... van Klusbedrijf Smorenberg...hij loopt al 2 dagen rond en morgen is hij er weer...In slowmotion doet hij ogenschijnlijk eenvoudig werk. Zo heeft hij allemaal gekleurde lijnen op de grond geplakt. En waarom haalde hij allemaal spullen uit de klassen? En maakt hij daar een kunstwerk van?

Groep 1 tot en met 4 is druk met dit project van Cultuurkade, een mooie aftrap van het aankomende kunstproject. Wordt vervolgd......

 

Ieder half jaar maakt elke school een SAAMvatting met daarin een samenvatting van het afgelopen half jaar. Je vindt onze samenvatting van de tweede helft van 2022 in de bijlage.

 

Er zijn al wat vakanties vastgesteld voor schooljaar 2023-2024, misschien fijn om al te weten:

vastgestelde studiedag SAAM: 5 oktober

herfstvakantie: 16-20 oktober

kerstvakantie: 25 december - 5 januari

carnavalsvakantie: 12-16 februari

Meivakantie: 22 april - 3 mei

zomervakantie 2024: start 8 juli - eerste schooldag: 19 augustus 2024

 

in de bijlage:

 • genoemde SAAMVATTING
 • brief paaspakket 2023 van de Diakonie Veghel
2 februariLees verder
Een goed 2023!

 

We wensen iedereen alle goed voor 2023!

 

in de bijlagen:

- flyer muziekvereniging Meierijstad

- flyer Brussendag

- flyer LekkerAndersDag 

 

En....we zijn weer begonnen! In de hele school zijn nieuwe thema’s opgestart. Zo is er in de groepen 4 het thema ‘Hallo wereld’ gestart en begonnen ze deze week met het inchecken van kinderen aan een zelfgemaakte balie voordat ze de klas in konden. In de groepen 3 ‘Mijn lijf’ en zien we al de speelhoek transformeren in een dokterspraktijk. Wat leren kinderen spelenderwijs veel woorden waarvan ze de letters op die manier sneller kennen! In de groepen 7 ‘Wereldse helden’ en dit eindigt in een heus beleefmuseum! In de groepen 2 start het thema ‘De winkel’ en grappig genoeg lag in de groep daar ook het boek ‘De papawinkel’. Het moet nog voorgelezen worden, dat wel!

Zo brengen we met elkaar de focus op lezen, hoe interessant dat is en wat je daar allemaal niet van leert!

De werkgroep rekenen heeft de collega’s weer bij elkaar gebracht, meteen deze eerste week. Ook daar wordt de aanpak voortgezet! Op naar verbeteringen van de rekenvaardigheid via het handelen van de juf/meester 😊

We hebben nog een toetje mogen meebeleven door de kerstmusical die verschoven was naar januari. Geweldig hoor, dat kinderen na zo’n drie weken de tekst nog kennen! Het waren steengoede voorstellingen, complimenten!

 

Ook hebben we ouders van ‘nieuwe’ kinderen gevraagd naar hun eerste ervaringen. Wat een fijn gesprek, wat een tevreden ouders, wat een compliment voor de fijne start op school. En, doen we wat we zeggen dat we doen? Een duidelijk "ja" was hier het antwoord op. In dit jaar zijn er nog twee koffie-uurtjes voor ouders, omdat we graag horen van u hoe het gaat en waar we vooral ook aan moeten denken.

 

We merken dat door het regenachtige weer de auto vaak gebruikt wordt voor een snelle rit naar school. Onlangs hebben beleidsmedewerkers van de gemeente ons een bezoekje gebracht om de uitwerking van het verkeersplan eens real live te zien. We zijn eigenlijk best tevreden hoe soepel het vaak verloopt. Toch zijn er nog te veel momenten van opstoppingen, die we zo graag willen voorkomen. Een vriendelijk verzoek aan alle ouders om vooral niet op de stoep te parkeren tegenover de school, waardoor doorstroom bemoeilijkt wordt en onveilige situaties onstaan. Laten we ons gewoon aan de verkeersregels houden! Het fijnst is natuurlijk als u de auto verder weg parkeert en te voet komt! Zou u ook uw fijne oppasoma of -opa willen vragen zich aan de regels van het parkeren te houden?

 

Op 25 januari houden we een Open Ochtend. Natuurlijk bedoeld voor nieuwe ouders, die op zoek zijn naar een school voor hun kind. Maar op de Uilenbrink zijn alle ouders welkom om even een kijkje te komen nemen naar de school in bedrijf.

 

Op 30 januari start een nieuwe instroomgroep en kunnen kinderen die nu vier worden ook fijn naar school. Gelukkig hebben we in deze tijden van lerarentekort toch weer een fijne juf Sylvia kunnen aantrekken die in maart start. Tot die tijd hebben we het intern kunnen oplossen.

 

En last but not least: Eindelijk gaat er weer een jeugdoptocht in Kuussegat plaatsvinden en natuurlijk doet de Uilenbrink mee! De kinderen gaan binnenkort aan de slag met het maken van de attributen. En om er samen weer een groot succes van te kunnen maken zijn we ook nog op zoek naar enthousiaste ouders die mee willen helpen bij de voorbereidingen voor en op zaterdag de 18e.
Morgen komt er een extra bericht hierover in Schoudercom, zodat u zich kan aanmelden.

12 januariLees verder
terugblik 5 en 6 december

 

In deze nieuwsbrief kijken we even terug op 5 en 6 december, verder vindt u in de bijlagen:

- brief van onze Sint

- flyer Lekker Anders Dag

- flyer Meierijstad met activiteiten voor de kerstvakantie

- flyer sport speciaal Meierijstad 

 

5 december

Nog voor het heerlijk avondje begon, verwachtten wij van de Sint al een halve marathon langs 19 groepen. Maar gelukkig was dat geen probleem voor Sint en had hij veel aan zijn gezellige pieten. Sint kwam al vrolijk aan in zijn oranje voetbalbus. Daarna heeft hij genoten van heel veel liedjes en optredens. In groep 5 tot en met 8 zijn de prachtigste surprises uitgepakt! Complimenten aan iedereen!

Maar goed...wie kan er beter terug kijken op deze dag dan onze Sint zelf? We kregen een brief, deze vind je in de bijlagen.

 

6 decemer

Moe maar tevreden kon Sint weer naar Spanje, de kinderen konden spelen met de cadeautjes, veel ouders aan het werk en ons team aan de slag op de studiedag. Allereerst hebben onze kartrekkers van de verschillende focussen verwoord wat er tot nu te bereikt en zichtbaar is en tevens wat het voornemen voor 2023 wordt.

Zo is er vanuit de groep die leesmotivatie hoog op de agenda zet gedeeld dat er zoveel meer boeken en werken met boeken wordt gezien. Dit is in alle groepen terug te zien, vooral bij het themawerk waar boeken worden benut bij taal en Blink. Jullie kinderen kunnen zeker over dit betekenisvolle aanbod vertellen! Hoe mooi zou het zijn als steeds meer kinderen ‘lezen is leuk’ ervaren. Goed voornemen voor 2023!

De kartrekker van formatief handelen bij rekenen deelde mooie ontwikkeling: de klassenbezoeken bij de rekenlessen leveren waardevolle informatie op. Zo kunnen we meer spreken over doelgericht handelen, ‘toetsen’ in een bredere zin. Want ja, je toetst voortdurend wat een kind begrijpt of niet! En daar dan weer naar handelen. De vaardigheid van de leraar wordt op deze manier vergroot. Nog meer het kind aan het denken, zicht op zijn eigen manier krijgen en ernaar handelen. Ook meer gesprekken tussen kinderen als het om rekenen gaat. Hoe mooi zou het zijn als kinderen willen doorgronden wat er precies fout ging in plaats van alleen een kruisje te zetten. Het kind doet en denkt, de leerkracht ondersteunt en stimuleert. Mooi voornemen voor 2023!

De gedragsspecialist neemt ons mee in het proces waar we middenin zitten. Alle schoolregels zijn in de zomervakantie afgestoft, opnieuw bepaald. We spreken regelmatig met elkaar hoe we regie houden als het om moeilijk gedrag gaat. De verschillende intervisies zijn helpend. We leren van de externe scholing. We begrenzen gedrag daar waar het nodig is en spreken er samen over, zodat we een gezamenlijke aanpak hebben. Dit scholingstraject gaat in 2023 verder.

Ook hebben we gewerkt aan een dynamisch document, onder leiding van de intern begeleiders, waarin de doelen voor de komende periode weer verwerkt worden: zicht op de ontwikkeling van alle kinderen!

Een externe nam ons mee in de landelijke opdracht van inspectie: voldoen aan de referentieniveaus taal en rekenen, waar staan we als school en wat dat betekent voor onze keuzes. We zijn zeer tevreden over wat we nu al laten zien en blijven altijd op zoek naar verbetering.

 

We blikken terug op een fijne zinvolle studiedag! 

 

Voor nu voor iedereen een goed weekend.

9 decemberLees verder
Sint op school

 

De afgelopen weken hebben Sinterklaas en zijn Pieten centraal gestaan op onze school. We hebben met de hele school het Sinterklaasjournaal gevolgd en de leuke activiteiten gedaan die daarbij horen. Daarnaast is onze school in Sinterklaassferen gebracht door leuke versieringen, cadeautjes en een hele mooie stoomboot.

 

Aankomende maandag is dan eindelijk de grote dag en bezoekt hij ook onze school. Wat is daarover belangrijk om te weten:

· De bedoeling is dat alle groepen, net zoals altijd, naar binnen gaan. Graag wel de jas aanhouden!

· Verder neemt iedereen gewoon het hapje, drinken en het lunchpakket mee.

· Sinterklaas zorgt daarnaast nog voor iets lekkers.

· De leerkrachten van de groepen 5 t/m 8 hebben zelf afspraken gemaakt m.b.t. het meenemen van de surprises.

 

De school wil graag de de werkgroep Sinterklaas (Linda, Angelique, Marijke, Marjolein, Steffi, Dolores en Joost) hartelijk danken voor de inzet en vooral voor de fijne samenwerking. Ook andere ouders die hun pepernootje hebben bijgedragen: hartstikke bedankt.

 

Namens de Uilenbrink wensen we jullie allemaal nog een fijne Sinterklaastijd!

Let op: dinsdag 6 december studiedag, alle kinderen vrij.

 

1 decemberLees verder
Zin in Lezen!

 

Zin in Lezen 

 

Vorig schooljaar zijn we met de hele school aan de slag gegaan met Zin in Lezen, een aanpak voor leesbevordering. Tweemonds begeleidt ons ook dit jaar bij dit proces. Vorige week woensdag hebben we onze mooie Zin-in-Lezen-momenten gedeeld en hebben we weer nieuwe input gekregen om enthousiast mee verder te gaan. We zien dat de betrokkenheid en leesmotivatie echt verhoogd wordt door de betekenisvolle leesomgeving die we creëren in en buiten de klassen!

Als je rondkijkt in de school zie je dat kinderen enthousiast bezig zijn rondom thema’s zoals de bakkerij, de post, machtige media, Sinterklaas, plankenkoorts en aardse extremen. Hierbij zien we ook regelmatig een mooie samenwerking tussen verschillende jaargroepen. Deze week schreef groep 8 bijvoorbeeld samen met groep 4 een Sinterklaasverhaal en las groep 5 voor aan groep 1! 

17 novemberLees verder
veilig weer naar school week

 

De ‘Veilig weer naar school week’

 

De herfst is weer begonnen. Tijd voor kouder weer, kortere dagen én ook: fietsverlichting. Door de drukte van alledag vergeten we het weleens om de fiets van jezelf of je kind na te lopen. Dan is het opeens eind oktober, gaat de wintertijd in en werkt de verlichting niet.

 

Daarom zijn we in deze week na de herfstvakantie gestart met de actie ‘Veilig weer naar school week’. De kinderen van de groepen 5 zijn op pad gegaan met spuitverf om op verschillende plekken het logo met “ZET JE LICHT AAN!” te spuiten. Zo wordt iedereen eraan herinnert om de fietsverlichting aan te zetten.

 

Weet jij al waar je bij fietsverlichting op moet letten?

Met goede fietsverlichting zien andere weggebruikers niet alleen jouw kind goed, ook signaleert hij of zij zelf beter wat er op straat gebeurt. Controleer de tweewieler daarom op onderstaande punten:

 • Kleur: het voorlicht moet wit of geel zijn, achter is alleen rood licht toegestaan.
 • Schijnrichting: het fietslicht moet altijd recht voor- of achteruit schijnen.
 • Locatie: losse lampjes kun je bevestigen aan het stuur of op je bovenlichaam en rugzak of bagagedrager. Op het hoofd, de armen of benen mag niet.
 • Niet knipperen: ook al lijkt het voor extra zichtbaarheid te zorgen, fietsverlichting mag niet knipperen. Doet het licht dit wel, dan riskeer je een boete.
 • Reflectoren: een rode reflector is verplicht op de achterkant van je fiets. Daarnaast heeft iedere trapper twee gele reflectoren nodig, en de velgen of banden een witte of gele reflectieband.

 

Laten we er samen voor zorgen dat onze kinderen deze herfst en winter veilig thuiskomen door hun verlichting AAN te zetten.

15 novemberLees verder
van alles wat

 

De herfstvakantie zit er al weer op en de boot uit Spanje is alweer vertrokken, de ijsbaan is geboekt, de rollen van de kerstmusical zijn verdeeld, soms lijkt het ineens allemaal heel snel te gaan. We ronden zaken af, themahoeken worden weer omgebouwd en nieuwe thema's beginnen weer te leven.

Om deze reden een paar puntjes uit de categorie aangeboden/gezocht:

- het groene lokaal was een succes, alle ingebrachte spullen kunnen weer opgehaald worden. Bedankt voor het lenen!

- heeft u thuis nog pietenpakjes liggen die niet meer gedragen worden? Wij zijn er blij mee.

- groep 3 maakt een bakkerij op het leerplein, welkom zijn: kinderschorten, koksmutsen, bakkerskleding, oude bakvormen in het zand mogen, nepbrood, neptaartjes, deegroller, werkende oven/broodbakmachine, speelgoedmixer etc.

- groep 2 zoekt materialen die passen bij het thema post.

- ligt er nog ergens in de schuur een skatebord te verpieteren? Hier is het een rage en hebben we er nóg meer.

- in de weken school, die we tot nu hebben gehad, is onze kist met gevonden voorwerpen weer helemaal gevuld geraakt, neem even een kijkje wanneer er een winterjas/broodtrommel/gymtas/schoen/knuffel/sleutel/vest etc. gemist wordt.

 

Alvast bedankt!

 

Tenslotte hieronder een stukje informatie wat de GGD graag met u wilt delen, zie ook de bijlage.

 

Cursussen en bijeenkomsten voor doelgroepen in verschillende gemeenten
In de verschillende gemeenten, binnen onze GGD regio Hart voor Brabant, worden er cursussen en bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die in die gemeenten wonen of werken. Op www.ggdhvb.nl/cursussen staat ook het aanbod dat (alleen) voor bepaalde doelgroepen in bepaalde gemeenten wordt georganiseerd.


En wist je dat onze webinars die in het verleden zijn geweest, ook gratis terug te kijken zijn op onze website? Je vindt het overzicht hier.

Vragen, tips of verzoeken? Mail naar webinars@ggdhvb.nl.


Met vriendelijke groet,

Vakgroep Gezondheidsbevordering
GGD Hart voor Brabant

 

 

3 novemberLees verder
bijna herfstvakantie

 

En dan is het alweer vakantie! De weken vliegen voorbij. Wat is er weer veel geleerd!

 

We kijken terug en hebben veel hardwerkende kinderen gezien. En we hebben gezien hoe mooi het thema giga groen leefde. Het was geweldig om te zien hoe een klas in alle rust in het speciaal ingerichte groene lokaal aan het lezen was of zelfs tekende wat de juf voorlas. En dat je op die manier tot ontdekking komt hoeveel verschillende details kinderen horen!

 

Er is genoten van de herfst, van de paddestoelen rondom de school en de boswandelingen. In de bovenbouw zijn er ware kunstwerken van bladeren, bloemen en herfstmateriaal gemaakt.

Iedereen is het schooljaar fijn gestart. Ook de nieuwe collega’s zijn fijn opgenomen in het team en bieden een verrijking voor het werken met de kinderen, in de bijlage stellen ze zich even voor.

 

Hier nog even kleine mededeling over Schoudercom:

Sinds vandaag ziet u in Schoudercom ook de knop “afwezigheid melden”.  Via deze knop kunt u de afwezigheid van uw kind melden bij ziekte, doktersbezoek of tandartsbezoek. We vinden dit een fijne toevoeging omdat het makkelijk werkt voor ouders en het ons niet altijd lukt om in de ochtend alle telefoontjes vlot op te nemen. Blijf ons natuurlijk bellen en de leerkracht mailen en spreken als dit nodig is, maar voor kleine dingen werkt deze knop in de Schoudercom-app prima.

(Voor zaken die een verlof betreffen, geldt nog altijd de procedure van een aanvraag indienen via het formulier dat op onze website te vinden is.)

 

In de bijlagen van dit bericht nog het volgende:

 • 2 activiteiten rondom Halloween van wijkvereniging De Spil
 • een flyer met herfstvakantie-activiteiten van de gemeente
 • onze nieuwe collega's stellen zich aan u voor

We wensen iedereen een welverdiende, heerlijke herfstvakantie toe!

20 oktoberLees verder
reminder studiedag

REMINDER: woensdag 5 oktober studiedag - alle kinderen zijn vrij

3 oktoberLees verder
nieuwsbericht: kinderboekenweek, schoolgids, div. flyers

 

GIGAGROEN

 

Iedereen bedankt voor het brengen van groene materialen, we hebben voor de kinderboekenweek een leeg lokaal helemaal groen kunnen maken....wordt vervolgd....

Naast dit idee, is het idee ontstaan dat op donderdag 6 oktober iedereen zoveel mogelijk in het GROEN gekleed naar school toe komt voor de opening van de kinderboekenweek.

 

We hebben dus het volgende verzoek aan alle leerlingen en collega’s: 

 

Ga op donderdag 6 oktober maar goed je best doen

en kom naar school in het .....GROEN

 

 Verder...

 

..in de bijlagen:

 • flyer: Steunouders gezocht
 • flyer: Alle ballen in de lucht
 • flyer: Beter omgaan met je puber

Ook de schoolgids 2022/2023 is te lezen, te vinden op onze website, hier de link: Downloads Uilenbrink

 

29 septemberLees verder
Sjors Sportief

 

Vorige week heeft Sjors Sportief onze school bezocht. Vanaf vandaag kunt u inschrijven op het brede aanbod. Vaak geldt vol=vol dus ben er op tijd bij.

 

bijlage: flyer gezinspraatje vanuit Sjors Sportief

28 septemberLees verder
week 2

INFORMATIEAVONDEN

 

In deze week 2 komen we langzaam maar zeker met z´n allen weer in het schoolse ritme. Om jullie te informeren over wat uw kind nu de hele dag doet in die groep en waarom, bent u allen van harte uitgenodigd op de informatieavond(en):

 • groep 1: donderdag 29 september; 19:00 uur
 • groep 2: maandag 26 september; 19:00 uur
 • groep 3: maandag 19 september; 19:00 uur
 • groep 4: woensdag 21 september; 19:00 uur
 • groep 5: dinsdag 20 september; 19:30 uur
 • groep 6: donderdag 22 september; 19:00 uur
 • groep 7: maandag 26 september; 19:00 uur
 • groep 8: maandag 3 oktober; 19:00 uur
 • Topklas natuur en techniek: woensdag 19 oktober; 19:00 uur

 

INLOOPTIJD

 

We hebben de gewoonte om in de week na iedere vakantie ouders de gelegenheid te bieden om mee naar binnen te lopen met hun kind(eren) in de ochtend. Dit was vorige week weer erg leuk.

We willen dit toch beperken tot slechts deze weken vanwege een paar redenen. Afscheid nemen van je kind op het plein zorgt voor rustige start met de kinderen binnen, alle aandacht van de leerkracht kan immers naar de kinderen gaan. Ook hebben we gemerkt dat in de "Coronatijd" de kinderen veel zelfstandiger werden van dit zelf de school ingaan. En dat vinden we natuurlijk een positieve ontwikkeling!

Natuurlijk bent u na schooltijd altijd welkom voor een gesprekje, want we willen graag samen optrekken in het belang van uw kind. Loop dan gerust binnen! Mededelingen voor schooltijd kunnen via Schoudercom of met een briefje.

 

KISS & RIDE 

 

Vooral als het regent zien we overbelasting in de ochtendspits met alle auto’s rondom de school. Onze parkeermogelijkheden zijn beperkt, dat is jullie natuurlijk al wel duidelijk geworden. We blijven jullie verzoeken om je te houden aan slechts "kiss and ride" op de strook die ervoor bedoeld is, want bij eenmaal parkeren stroomt het verkeer niet meer door. Ook vragen de bewoners aan de Melisselaar niet op de stoep te parkeren voor de veiligheid van alle voetgangers en het zicht van de fietsers.

Hartelijk danken we alle ouders die op de fiets of te voet komen óf die verder weg parkeren, wat ook zeer helpend is in de drukte ’s ochtends!

16 septemberLees verder
eerste schoolweek

 

De spits van een nieuw schooljaar is er weer af. De kinderen zagen we blij en met weer wat extra centimeters in de lengte terug in de school. Wat fijn om alle kinderen terug te zien! Er is genoeg enthousiasme in de school om er een fijn schooljaar van te maken. Eenmaal een paar dagen gedraaid lijkt de vakantie alweer lang geleden.

Fijn om ouders deze eerste week ín de school te zien. Volgende keer na de herfstvakantie is inloop weer mogelijk. Is er in de tussentijd een gesprekje met de leerkracht nodig, schroom niet om na schooltijd binnen te lopen of een afspraakje te maken!

 

 • In de bijlagen vindt u een uitnodiging van SWV PO betreffende een ondersteuningsplan.
 • In de bijlagen vindt u ook een bericht van de typecursus die gaat starten en nog vrije plekken heeft.
 • En hieronder de informatie over de officiële opening van het schooljaar a.s. maandag 12 september. 

 

 

OPENING SCHOOLJAAR

 

Zoals jullie gewend zijn van onze school, openen we ieder  schooljaar weer op een leuke, gezellige en sfeervolle manier. Deze opening staat aanstaande maandag 12 september op het programma. Rond de klok van 08.20 zullen de collega's op het schoolplein zijn en gaan de kinderen op zoek naar hun eigen leerkracht. . De slogan die we er dit jaar aan hebben gekoppeld is:
 
"Als iedereen meetelt, kan je op elkaar rekenen."
 
Deze zin past namelijk uitstekend bij het aankomende schooljaar:
 • De regel "Iedereen mag er zijn" staat namelijk in de gehele school centraal en komt daarom in alle groepen ook ruimschoots aan bod. 
 • Verder zijn de groepen 3 t/m 8 gestart met een hele nieuwe methode (Pluspunt 4). 
En als je deze zinnen nu goed bij elkaar optelt, dan kom je tot deze slogan! 🙂  
 
Ouders zijn van harte welkom om even een blik te werpen tijdens de opening.
8 septemberLees verder
start schooljaar

 

Beste ouders en verzorgers van alle kinderen,

 

We hopen dat iedereen een fijne vakantie gehad heeft. En dat iedereen weer zin heeft om te beginnen natuurlijk.

 

Wij zijn er weer klaar voor. Het team is al weer volop in actie deze week. Woensdag hebben we een interessante studieochtend gehad rondom gedrag olv externe specialisten Willemijn Sas en Rian Matla. Dit krijgt gedurende het schooljaar nog vervolg.

 

We ontvangen graag alle kinderen weer op de gebruikelijke tijd a.s. maandagochtend om tussen 8.20 en 8.30 u. Traditioneel openen we het schooljaar op een bijzondere manier en dat zal volgende week maandag plaatsvinden, informatie hierover volgt.

 

We willen ouders die fijn met de fiets naar school komen vriendelijk verzoeken de fiets op het grasveld te parkeren zodat het voetpad vrij blijft voor de voetgangers en onze leerlingen die het voetpad op willen lopen. Het zou ook mooi zijn als dit bij het ophalen routine wordt.

Al onze afspraken rondom het verkeer rondom onze school, vindt u hier: 795428-verkeers-en-vervoersprotocol-pdf (obsdeuilenbrink.nl) 

 

De week na elke vakantie zijn ouders hartelijk welkom om de kinderen in de groep te brengen, wees welkom tijdens deze eerste week. Na schooltijd bent u altijd welkom om de nog even bij de leerkracht binnen te lopen.

Ouders, denken jullie aan een gezond tussendoor hapje én een gezonde lunch? Hier nog even onze afspraken: hapjesbeleid (obsdeuilenbrink.nl)

 

Mochten er vragen rijzen, weet dat de leerkracht van uw kind u graag te woord wil staan, zeker na schooltijd.

We wensen iedereen een heerlijk schooljaar!

Namens het team,

Met een groet,

 

Marly de Jong

Directeur

1 septemberLees verder
vrije dagen schooljaar 2022-2023

 

herfstvakantie: 24-28 oktober

kerstvakantie: 26 december - 6 januari

voorjaarsvakantie: 20-24 februari

meivakantie: 24 april - 5 mei

zomervakantie: 17 juli - 25 augustus

 

vrije dagen:

2e Paasdag: 10 april

Hemelvaart: 18 mei

vrije dag: 19 mei

2e Pinksterdag 29 mei

 

Studiedagen (alle kinderen zijn de hele dag vrij):

woensdag 5 oktober 

dinsdag 6 december

vrijdag 10 maart

maandag 12 juni

 

afwijkende schooltijden:

donderdag 22 december kerstdiner: 08:30-11:45 en 17:00-19:00 uur

vrijdag 23 december 08:30-11:45 uur

vrijdag 17 februari: 09:30-11:45 uur carnaval op school

vrijdag 14 juli: 09:30-11:45 uur laatste schooldag/sprookje

expositie en warm weer

 

Onze fantastische kunstwerken zijn vandaag en morgen te bewonderen (maandag 14:45-19:00 u; dinsdag 14:45-17:00 u).

De expositie is binnen en in ons moderne gebouw is het heerlijk koel. Dit betekent meteen ook dat we weinig maatregelen hoeven te nemen de komende dagen. Kinderen kunnen genoeg drinken natuurlijk en we gaan de zon niet opzoeken. De gymlessen komen te vervallen.

Wanneer er ouders, opa's of oma's zijn die het niet fijn vinden om op het plein te wachten, kom gerust even binnen.

 

mini-expositie

 

In het begin van het schooljaar was het onzeker of we een expositie konden inplannen. We rekenden er niet op maar gingen wel aan de slag in ateliers en met diverse kunstenaars. Nu is dit klaar... en er is zoveel moois gemaakt...dat willen we toch graag laten zien!

Dus welkom!

uitnodiging

vrijdag blik/pringlesbus mee

 

U heeft het al in het Uiltje kunnen lezen, maar voor de zekerheid nog even dit bericht:

 

Vrijdag hebben àlle kinderen een blik nodig of een pringlesbus!

 

Alle groepen gaan vrijdag aan de slag om deze deze blikken om te bouwen naar insrumenten, zodat ze maandag na de vakantie klaar zijn voor onze feestweek. Dan begint het oefenen met het Fort van der Verbeelding.

 

blik mee

 

 

20 aprilLees verder
nieuwe leerlingen

Bent u op zoek naar een fijne basisschool voor uw kind? U bent van harte welkom voor een eerste kennismaking en rondleiding online of op school. Bel of mail ons, we maken heel graag een afspraak! Zien we u binnenkort?

Heeft u al een of meerdere kinderen op de Uilenbrink maar zijn er nog jongere kinderen thuis? Vergeet ze dan niet op tijd aan te melden.

Info@obsdeuilenbrink.nl - 0413310578

24 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren