openbare basisschool De Uilenbrink

 

 

Het maximale halen uit harten, hoofden en handen

 

bekijk hier ons schoolplan om te zien wat onze missie is

 

~ wij zijn SAAM* ~

 

logo uilenbrink

 

Het laatste nieuws

Het is weer lente!

 

We hebben vaak bijlagen bij de nieuwsbrief, omdat die soms gemist worden, zetten we ze deze week even bovenaan:

- verslagje van het Streetwise project van vorige week

- achtergrond informatie over deze Lentekriebelweek

- uitnodiging van wijkvereniging de Spil

- flyer van volleybalvereniging Skunk

 

Verder was het een week vol van allerlei gebeurtenissen: de bonte avond van de groepen 4, de week van de lentekriebels, de kleuters zijn ook begonnen aan hun kunstateliers en vandaag vertrok groep 6 naar Duitsland voor een tweedagse uitwisseling. (fijn dat het weer kan!)

Wat hebben we genoten van de bonte avond dinsdag van groep 4. ‘Op reis’ samen, zoveel weetjes van verschillende landen, veel variatie in de stukjes en vooral veel lol met elkaar. Wat werkt zo’n bonte avond verbindend in de groep en wat kunnen ouders dan heerlijk genieten van de optredens! Vanavond mag de andere groep 4, veel succes!

 

De lessen lentekriebels zijn verlopen mooi. Collega’s melden dat er prachtige gesprekken in de groepen plaatsvinden. De aankondiging van dit project heeft bij enkele ouders wat verontruste vragen opgeleverd. Gelukkig hebben we deze ouders kunnen geruststellen. Op social media gingen veel berichten over zaken die niet passend zijn voor jonge kinderen van de basisschool, ook waren er onechte berichten over de lesstof horende bij deze week. Weet dat we altijd kritisch en bewust leerstof kiezen en niet zomaar alles van een methode of genoemde website inzetten. We geloven erin dat aanbod passend moet zijn bij de groep. Bovendien zijn de verschillen tussen kinderen iedere dag onderwerp van gesprek, omdat we samen in een groep zitten en het belangrijk is dat we respect hebben voor elkaar.

 

Vandaag zijn de kinderen uit groep 6 naar Bochum vertrokken. Wat een zin hadden de kinderen in deze reis! Met Duitse woordjes binnen handbereik en wat gezonde spanning zijn ze vrolijk onder het genot van zwaaiende ouders vertrokken. Onze ervaring is dat voor veel kinderen deze reis een heel mooi hoogtepunt wordt in hun schoolcarrière.

 

We wensen jullie alvast fijn weekend!

23 maartLees verder
Happy Talent

 

Woensdag hebben we met alle groepen onze kunsteweken geopend met als thema HAPPY TALENT!! We openden ons thema in de podiumzaal met gesprekjes tussen 2 kinderen uit de ‘maatjesgroepen’ die gesprekjes gingen over ‘je talent’ en ‘dat waar je blij van wordt’. De oudere kinderen stellen de vragen a.d.h.v. een praatblad.

Daarna gaven de kinderen elkaar een handdruk met daartussen een stukje klei. Van al deze afdrukken van al onze kinderen en collega's wordt een mooi werk gemaakt o.l.v. kunstenares Inge Bollen.

De komende weken staat dit kunstthema dus centraal. De groepen 5 t/m 8 werken 6 donderdagmidagen in ateliers o.l.v. collega's en kunstenaars en de groepen 1 t/m 4 werken in hun eigen groep aan mooie processen met een kunstenaar.

 

Vrijdag had het een team een studiedag. Tijdens de studiedag zijn we onder leiding van externen verdiepend met lezen en begrijpend lezen aan het werk gegaan. Samen hebben we gevierd wat er nu al allemaal zichtbaar is wat de betrokkenheid bij onderwerpen voor de kinderen vergroot. Collega’s spreken met elkaar bouw doorbrekend zodat er van en met elkaar geleerd wordt en dit elkaar inspireert. Hoe mooi is het als je dan hoort dat een 6 jarige vanzelfsprekend bedenkt te schrijven over het thema kunst als de opdracht ‘schrijf een verhaal is’.

We hebben weer geleerd dat een pittige tekst voor kinderen zo leerzaam kan zijn, want dan wordt het denken volledig aangeboord.

Collega’s zijn in kleine groepen aan de hand van verschillende onderwerpen in gesprek gegaan over het handelen van de leerkracht: wat zet jíj in om die aarzelende lezer ook gemotiveerd voor een boek te krijgen? Over leesgesprekken, leesportfolio, filmpjes, werkvormen die begrijpend lezen bevorderen, we zijn weer enorm geïnspireerd!

De leerwinst zal wel weer zichtbaar zijn bij het volgende thema voor alle kinderen!

 

Na deze fijne zinvolle studiedag hebben we zin in het weekend en wensen we jullie ook een fijn weekend!

bijlage: week van de lentekriebels

10 maartLees verder

Kalender

2e paasdag, iedereen vrij
10 aprilLees verder
MR
18 aprilLees verder
koningsspelen
21 aprilLees verder
start meivakantie
21 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren