nieuwsbrief 20 april
20 april

 

 

Weer fijne werkweken achter de rug! Wat hebben we weer veel geleerd. En wat hebben we ook genoten! Van de vele geweldige bonte avonden, wat een talenten in de school. Ouders die zichtbaar genoten en ook opa’s en oma’s, die bij de kleuters ’s middags welkom waren bij de generale. En ook al doet een microfoon het even niet of weten we niet de juiste knop te vinden van het licht, er zijn fantastische optredens geweest. Wat een discipline van de kinderen, wat een groepswerk en wat een lol.

 

In de afgelopen 7 weken is er weer hard in ateliers gewerkt. Kinderen betrokken, tong uit de mond, of soms gefrustreerd als iets niet lukt. Hoe mooi als een kind uit groep 4 dan toch verwoordt: “ik zat even in mijn kuil (de leerkuil), maar ben er toch weer uitgekomen”. Inzichten dus!

 

Hopelijk hebben jullie allemaal 11 mei in de agenda, want dan wordt de school weer omgetoverd tot een waar museum vol kunst.

 

Maar eerst morgen de koningsspelen met de sponsorloop voor het goede doel: stichting Hulphond Nederland. De presentaties over de hulphond waren erg indrukwekkend. Opvallend is dan dat de kinderen zulke goede vragen weten te formuleren! Kinderen waren onder de indruk van het verhaal en gaan daardoor waarschijnlijk extra hard lopen. Komt u ons aanmoedigen?

 

Een rondje door de school op een gewone dag maakt ons trots. Ook ouders benoemen tijdens een rondleiding de vele activiteiten, met aan de ene kant het bewegend leren, maar dan ook weer de werkrust en de focus in de groepen.

 

De groepen 7 hebben hun lapbooks gepresenteerd aan elkaar en aan ouders. Een paar groepen verwerkten wat ze geleerd hebben in hun bonte avond. Met het team spraken we in een werksessie af om het voor ouders vaker zichtbaar te maken wat we allemaal doen, wordt vervolgd.

 

De week na de meivakantie mag u uw kind(eren) weer in de klas brengen. Dit doen we elke eerste week na een vakantie, maar met carnaval en kerst hebben we er minder ruchtbaarheid aangegeven, dit omdat Corona toen nog behoorlijk sluimerde en we vooral daar weinig last van wilden hebben en gewoon wilden "draaien".

 

We hebben hard gewerkt met z’n allen. Dus de kinderen hebben de vakantie zeker verdiend!

 

We wensen jullie allen een hele fijne vakantie en waar het gevierd wordt: een mooi Suikerfeest.

 

in de bijlagen flyers met de volgende onderwerpen:

- uitnodiging expositie

- Sjors Sportief

- doe 't festival

- koningsspelen verkeerscheck

- activiteiten Meierijstad meivakantie

- kenniscentrum kind en scheiding

 

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren