nieuwsberichten

vrije dagen schooljaar 2022-2023

 

herfstvakantie: 24-28 oktober

kerstvakantie: 26 december - 6 januari

voorjaarsvakantie: 20-24 februari

meivakantie: 24 april - 5 mei

zomervakantie: 17 juli - 25 augustus

 

vrije dagen:

2e Paasdag: 10 april

Hemelvaart: 18 mei

vrije dag: 19 mei

 

Studiedagen (alle kinderen zijn de hele dag vrij):

woensdag 5 oktober 

dinsdag 6 december

vrijdag 10 maart

maandag 12 juni

 

afwijkende schooltijden:

donderdag 22 december kerstdiner: 08:30-11:45 en 17:00-19:00 uur

vrijdag 23 december 08:30-11:45 uur

vrijdag 17 februari: 09:30-11:45 uur carnaval op school

vrijdag 14 juli: 09:30-11:45 uur laatste schooldag/sprookje

expositie en warm weer

 

Onze fantastische kunstwerken zijn vandaag en morgen te bewonderen (maandag 14:45-19:00 u; dinsdag 14:45-17:00 u).

De expositie is binnen en in ons moderne gebouw is het heerlijk koel. Dit betekent meteen ook dat we weinig maatregelen hoeven te nemen de komende dagen. Kinderen kunnen genoeg drinken natuurlijk en we gaan de zon niet opzoeken. De gymlessen komen te vervallen.

Wanneer er ouders, opa's of oma's zijn die het niet fijn vinden om op het plein te wachten, kom gerust even binnen.

 

mini-expositie

 

In het begin van het schooljaar was het onzeker of we een expositie konden inplannen. We rekenden er niet op maar gingen wel aan de slag in ateliers en met diverse kunstenaars. Nu is dit klaar... en er is zoveel moois gemaakt...dat willen we toch graag laten zien!

Dus welkom!

uitnodiging

vrijdag blik/pringlesbus mee

 

U heeft het al in het Uiltje kunnen lezen, maar voor de zekerheid nog even dit bericht:

 

Vrijdag hebben àlle kinderen een blik nodig of een pringlesbus!

 

Alle groepen gaan vrijdag aan de slag om deze deze blikken om te bouwen naar insrumenten, zodat ze maandag na de vakantie klaar zijn voor onze feestweek. Dan begint het oefenen met het Fort van der Verbeelding.

 

blik mee

 

 

nieuwe leerlingen

Bent u op zoek naar een fijne basisschool voor uw kind? U bent van harte welkom voor een eerste kennismaking en rondleiding online of op school. Bel of mail ons, we maken heel graag een afspraak! Zien we u binnenkort?

Heeft u al een of meerdere kinderen op de Uilenbrink maar zijn er nog jongere kinderen thuis? Vergeet ze dan niet op tijd aan te melden.

Info@obsdeuilenbrink.nl - 0413310578

Nieuwe kleutergroep is gestart!
Sinds maandag zijn we een groep rijker. De allerjongste kleuters zijn ingestroomd in een nieuwe groep. Een knusse club onder leiding van onze nieuwe collega juf Wilma Mutsaars.
We wensen deze net-vierjarigen een super fijne tijd op de Uilenbrink.
Heerlijke dag! Wat een feest!

Wat een feest vandaag! Een heerlijke dag! Eerste keer Sint in ons fijne gebouw. Met een explosie aan prachtige surprises! En met allerlei creatieve oplossingen voor de kinderen die thuis moesten blijven, gelukkig doen Sint en Pieten het ook goed op beeld…nog even een extra groet aan de quarantainekids.

 

Kijkavond

De uitnodigingen hadden we al niet meer verzonden, maar misschien was het u toch ter ore gekomen: vanavond hadden we een kijkavond gepland voor oud-collega’s, omwonenden en alle geïnteresseerden… maar door de huidige situatie rondom Corona laten we helaas dit NIET doorgaan. We verplaatsen dit naar betere tijden…

November 10Continue reading
We zijn er klaar voor!

Morgen is het dan zo ver, de lang verwachte dag om met z’n allen te starten in onze mooie nieuwe school. Hopelijk hebben jullie samen met de kinderen kunnen genieten van de vakantie.

Op school is in ieder geval hard gewerkt in de vakantie! Collega’s die ervoor gezorgd hebben dat de klas weer ingericht is, maar ook de overige algemene ruimtes ingericht want vele handen maken immers licht werk!

We hadden tegenslag en meevallers. Zo stortte een zojuist met zorg ingerichte kast in (gelukkig was de interieurbouwer direct ter plekke), waren er problemen met de riolering waardoor de straat opengebroken moest worden, kon daardoor het meubilair niet op tijd in de school gebracht worden, zijn er leveringsproblemen met het meubilair (ook daar treffen we Corona), waardoor het leerplein nog niet zoals bedoeld ingericht is en volgt dit wat later. Maar ondanks tegenslag is er met man en macht gewerkt om het op te lossen. Het resultaat mag er zijn: wat is het een prachtige school geworden! De kunstwerken van de kinderen brengen de finishing touch! Trots zijn we, op de samenwerking met zoveel verschillende bedrijven, op zo’n prachtig gebouw, op zo’n mooi speelplein (geweldig dankzij sponsorloop en crowdfunding nog zoveel kunnen realiseren), op ons team vanwege alle extra inzet. 

 

Om de start en het verkeer in goede banen te leiden, vragen we uw aandacht voor de beschrijving die al eerder is verspreid.

 

Schooltijden (i.v.m. spreiding van de toestroom):

De groepen 5 t/m 8 lopen tussen 08:15 tot 08:30 u naar hun klas, het is niet de bedoeling bij de aanvang te spelen op het plein. 

Groep 1 t/m 4 verzamelt tussen 08:30 en 08:40 u bij de leerkracht op een vaste plek op het plein. Deze plek is de kinderen al verteld tijdens het bezoek met de Koningsspelen. Zo gaat het in ieder geval tot 28 mei.

Om 11:45 en 15:15 u mogen alleen de ouders van groep 1, 2 en 3 zich verspreiden op het plein om hun kind(eren) op te halen. Alle andere ouders spreken een plek af met hun kind(eren) buiten het hek. DE PARKEERPLAATS KAN NOOIT EEN PLEK ZIJN OM AF TE SPREKEN ALS VERZAMELPLEK VOOR UW KIND (EREN).

(Op woensdagmiddag zijn alle kinderen vrij vanaf 12.30 u en op vrijdagmiddag alleen de kinderen uit de groepen 1 t/m 4)

 

Prettig verkeer in de laren en veilig naar school:

In samenwerking met buurtbewoners en gemeente is de schoolomgeving aangepast om prettig verkeer mogelijk te maken. Zo treft u een 30 km-zone aan, borden met stop- en parkeerverboden, verhoogde kruisingsvlakken, verbeterde fietsoversteken, een verbeterd fietspad naast de school, klinkers ipv asfalt voor de school en een Kiss & Ride-strook.

 

Te voet naar school

Uiteraard de nummer 1 manier om naar school te komen. Woon je op een “….laar”? Dan kom je te voet. We lopen ook naar de gym met de klas, dus je hebt geen fiets nodig. Wanneer er minder fietsen geparkeerd hoeven te worden op het plein, hoe meer speelruimte we overhouden. Kom je lopend dan heb je de keus uit twee ingangen. De eerste is de looproute naast de Kiss & Ride-strook vanuit de Melisselaar, de tweede is naast  het fietspad bij het veldje/schuurtje.

Per fiets

Woon je wat verder weg? Dan kom je op de fiets. Je gebruikt de ingang over het fietspad bij het veldje/schuurtje. Je loopt het plein op en parkeert je fiets in de fietsenstalling. Gedurende de eerste dagen worden kinderen naar hun fietsenstalling verwezen. Ouders die op de fiets zijn en hun fiets even moeten parkeren, zorgen voor een veilige plek en parkeren deze niet op het fietspad of het plein maar bijvoorbeeld op het grasveld.

Met de auto

Komt u toch met de auto dan gelden er een aantal afspraken. In de directe omgeving van de school geldt een stop- en parkeerverbod. Er is ook maar weinig parkeerruimte, dus zet uw auto veilig en legaal weg en loop een stukje naar de school als dat nodig is. 

U kunt ook gebruik maken van de nieuwe Kiss & Ride-strook. U rijdt dan naar de school vanaf de Ypelaar, alleen dan is de Kiss & Ride strook en de bijbehorende parkeerplaats bereikbaar. Rijd hier stapvoets. Bij de aanleg van deze ingang is ervoor gezorgd dat inrijden stapvoets zal moeten. Bij het inrijden treft u eerst het Kiss & Ride gedeelte, hier kunt u stoppen en uw kinderen laten uitstappen. U mag hier niet parkeren, alleen kort stoppen. Daarna maakt u de bocht en rijdt het terrein af en verlaat het terrein verplicht rechtsaf. 

U kunt ook kiezen om niet de Kiss & Ride-strook te gebruiken maar de bocht op het plein te nemen en dan kort te parkeren in de parkeervakken. Daarna moet de auto daar weer weg omdat dit gedeelte tijdens schooltijd afgesloten wordt en bij het schoolplein hoort. 

 

Om zoveel mogelijk het verkeer in goede banen te leiden zijn teamleden en ouders (in geel hesje) aanwezig om aanwijzingen te geven als dat nodig blijkt. De leerlingenraad heeft speciaal voor de goede start een filmpje gemaakt, te vinden in de bijlage. Zo zorgen we er samen voor dat het werkt!

 

We verhuisden 21 maanden geleden. We verheugen ons enorm om weer met elkaar te zijn in zo’n mooi nieuw gebouw en omgeving. We zijn er klaar voor. Laat de kinderen maar komen!

We wensen jullie weer een fijne start. Bij vragen, stel ze gerust aan de leerkracht.

Bovenbouw is over!

Ook de Deken van Miertstraat is over! Om 18:40 vertrokken de laatste sterke mannen, terwijl het eerder maar even de vraag was of het vandaag wel zou lukken. Er konden al meteen wat lege dozen mee! Morgen verder uitpakken en gaan we vast vinden wat we hier en daar nog missen 😉. 

Hele Buitendonklocatie al verhuisd!

Vandaag is de hele Buitendonklocatie verhuisd! Door goed voorwerk en veel handen is het gelukt! Sommige collega’s konden zelfs al gaan inruimen! Morgen de bovenbouwlocatie! Zin in!

Nieuw logo

Met trots presenteren we ons nieuwe logo! Natuurlijk nog de 🦉, het ronde wilden we er in houden, liever meer de kleuren van nu, maar nog wel wat blauw, maar vooral wilden we een vriendelijke uil die in beweging is! (Gemaakt door Marian en Carolien uit ons eigen team)

Laatste week

 

Laatste week op 2 locaties!! Nog even en we zijn weer samen in 1 gebouw! Een prachtig duurzaam gebouw waar we samen kunnen leren, ontdekken, vieren, spelen, samenwerken en midden in de wijk toch in de natuur zijn! En voor de ouders: laatste weekje heen en weer naar 2 locaties en weer terug....

Gebouw Melisselaar 1 opgeleverd

Het gebouw aan de Melisselaar is op 30 maart jl. opgeleverd. Met trots proosten we op dit prachtige resultaat.

 

 

Inline image

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences